وکیل کمک
۰

ابلاغ قانونی و موارد آن

ابلاغ قانونی
بازدید 2062

ابلاغیه های قضایی به صورت کلی شامل دو دسته جدا از هم یعنی ابلاغ واقعی و ابلاغ قانونی تقسیم بندی می شوند. ما در این مقاله به صورت مفصل درباره سوال ابلاغ قانونی چیست صحبت کرده ایم، و بوده، و با توجه به این موضوع مهم که در صورت عدم دریافت ابلاغیه توسط یکی از طرفین ممکن است، پرونده در مسیری که باید طی نشود، ضروری است که با ابلاغ قانونی و موارد آن آشنا شوید.

 ابلاغ قانونی چیست

چنانچه اوراق قضایی ثنا، به نشانی که فرد مشخص ساخته است، به دست خود فرد خوانده و یا شخص دیگری که به وی اطلاع رسانی می کند، برسد؛ به این نوع از ابلاغ، ابلاغ واقعی می گویند.

ماده ۶۹ قانون آیین دادرسی مدنی درباره ابلاغ قانونی گفته است؛

 هرگاه مامور ابلاغ نتواند اوراق را به شخص خوانده برساند باید در نشانی تعیین شده به یکی از بستگان یا خادمان او که سن و وضعیت ظاهری آنان برای تمیز اهمیت اوراق یادشده کافی باشد، ابلاغ نماید و نام و سمت گیرنده اخطاریه را در نسخه دوم قید و آن را اعاده کند.

بر اساس این ماده، ابلاغ قانونی حتما باید در آدرس مشخص شده، به بستگان و یا خود شخص تحویل داده شود، در غیر این صورت این ابلاغ قانونی نامعتبر خواهد بود، در حالی که برای ابلاغ واقعی اصلا اینگونه نیست و وشخص خوانده می تواند در هر آدرسی ابلاغیه خود را تحویل و رسید آن را ارائه دهد.

ابلاغ قانونی و موارد آن

ابلاغ قانونی به اشخاص حقیقی

چنانچه اطلاعی از مکان زندگی شخص حقیقی در دسترس نباشد، ابلاغ قانونی و با استفاده از روزنامه های کثیر الانتشار به وی اطلاع رسانی می شود.

ابلاغ قانونی به شخص حقوقی

شرکت های منحل شده که آدرس مشخص و دقیقی ندارند، ابلاغیه های قانونی آن ها به آخرین نشانی قبل از ورشکستگی و بسته شدن شرکت، که در اداره ثبت شرکت ها موجود می باشد، فرستاده شده و در روزنامه های کثیرالانتشار هیچ گونه آگهی درج نخواهد شد.

 شرایط ابلاغ قانونی

۱_ اوراق قضایی می تواند به شخصی به جز خوانده یا نماینده قانونی او، تحویل داده شود.

۲_ ابلاغ به فرد خوانده می تواند با استفاده از انتشار آگهی در رونامه های کثیر الانتشار به وی اطلاع رسانی گردد.

۳_ چنانچه ابلاغ اوراق قضایی به خوانده و … تحویل داده شده و ایشان در داداگاه حضور نیابد، حکم دادگاه به صورت غیابی صادر و صورت می پذیرد.

موارد ابلاغ قانونی

 موارد ابلاغ قانونی

۱_ امتناع خوانده از دریافت اوراق قضایی : چنانچه فرد خوانده از دریافت ابلاغ قانونی خودداری نماید، مامور ابلاغ این موضوع را در ابلاغنامه ذکر کرده و اوراق را به دادگاه باز می گرداند.

۲_ ابلاغ قانونی به بستگان : در صورتی که فرد خوانده در آدرس نوشته شده در برگه ابلاغیه حضور نداشته باشد، مامور ابلاغ می تواند اوراق قضایی را به یکی از بستگان وی تحویل دهد.

۳_ غیبت بستگان یا امتناع بستگان خوانده از دریافت ابلاغ : اگر در آدرس مشخص شده هیچ کدام از بستگان حضور نداشته باشد و یا ابلاغیه را دریافت نکنند، مامور ابلاغ این موضوع را در اخظاریه قید کرده و نسخه دوم اخطاریه را به آدرس مشخص شده ارسال می نماید.

۴_ ابلاغ قانونی به افراد مقیم خارج از کشور : این نوع ابلاغ توسط ماموران کنسولی ایران انجام می شود، ماموران کنسولی یا همان سیاسی، این اوراق و ضمائم را به وسیه ماموران سفارت برای فرد ارسال می نمایند. اگر فرد خوانده در کشوری زندگی کند که در آنجا مامور کنسولی وجود نداشته باشد، این امر توسط وزارت امور خارجه پیگیری و انجام می شود.

۵_ ابلاغ قانونی در صورت مجهول بودن آدرس خوانده : ابلاغ قانونی در این شرایط، از طریق انتشار آگهی دریک روزنامه کثرالانتشار (آن هم فقط یک بار) به وی اطلاع رسانی می شود. در چنین شرایطی ضروری است تاریخ انتشار آگهی تا دادگاه حداقل یک ماه باشد.

۶_ ابلاغ قانونی به ادارات دولتی : ابلاغ قانونی به رییس دفتر مرجع مخاطب و یا قائم مقام وی تحویل داده می شود.

۷_ ابلاغ قانونی به شرکت های خصوصی : در شرکت های خصوصی اوراق قضایی به مدیر یا دارنده حق امضا تحویل داده می شود، در شرایطی خاص مسئول دفتر موسسه نیز می تواند این ابلاغ را دریافت نماید.

۸_ چنانچه که فرد خوانده خارج از حوزه ای که فرد خواهان در آن جا اقدام به اقامه دعوی کرده است حضور داشته باشد، ابلاغ توسط دفتر داگاه انجام خواهد شد؛ در شرایطی که در حوزه خوانده دادگاهی نیز وجود نداشته باشد این امر توسط مامورین انتظامی، بخش داری، شورای اسلامی و یا پست انجام می پذیرد.

سخن نهایی

همان طور که مطالعه کردید، ابلاغ قانونی، نوعی از ابلاغ بوده که احضاریه و پیوست های آن به خوانده تسلیم نمی شود. ما در این مطلب تلاش کردیم تا تمامی شرایط و موارد ضروری این نوع از ابلاغ را بیان کنیم، تا اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم، زیرا در صورت عدم اطلاع از چنین مواردی، ممکن است هنگام طی کردن روند یک پرونده قضایی به مشکل خورده و نتوانید حق خود را باز پس بگیرید.

در صورتی که نیاز به دریافت مشاوره حقوقی دارید، می توانید با مجموعه ما تماس گرفته، تا کارشناسان وکیل کمک، اطلاعات لازم در هر زمینه ای را در اختیارتان قرار داده و ابهامات شما را نیز مرتفع سازند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس از تلفن ثابت بدون کد و صفر 9099072958